Grön Ko Café & Saluhall i Värmlandsbro

Saluhall
I vår saluhall i Värmlandsbro är butiken fylld med ekologiska och närproducerade varor. Framförallt ekologiskt nötkött från vår egen gård Mässvik och granngårdar som Godås och Nordbro Gård. Våra djur föds upp enligt KRAV:s regler och får beta gräs och växa i naturlig takt. Det bidrar till ett nyttigare, mer marmorerat och smakrikt kött. Förutom vårt goda kött är hyllorna fyllda med varor såsom sylt, saft, chutney, honung, dinkelknäcke, skrädmjöl, rapsolja, ekologiska teer, vedugnsbakat surdegsbröd från Brukets Godaste tillsammans med närproducerade ostar av ko- och getmjölk. Vi saluför även vilt kött som älg och hjort samt lokalproducerat lamm och griskött. För det dukade bordet hittar du linnehanddukar från Klässbols linneväveri, porslin, glas, muggar, skärbrädor, servetter, salladsbestick och annat du kan behöva till hemmet.

Vårt KRAV-ekologiska nötkött
Handla vårt hängmörade och KRAV-ekologiska nötkött från gräsätande djur i vår saluhall. Här finns alla styckdetaljer att köpa färskt eller fryst. Komponera själv ihop de köttdetaljer du önskar köpa med eller välj någon av våra köttlådor (finns längre ner på sidan).

På torsdag-fredag gör vi för hand nötfärsbiffar, smaksatta med chili, örter eller tomat/fetaost som säljs färska över disk i vår egna chark. Goda att grilla eller steka i grillpanna.

Café & Restaurang
På Grön Ko i Värmlandsbro finns även Café & Restaurang med ett flertal vällagade varmrätter där den klassiska svenska husmanskosten står i centrum. Vi erbjuder bland annat Fläsklägg med rotmos, Dillkött med kokt potatis, Fiskgryta Bouillabaisse, Gulaschsoppa eller varför inte en lakto-vegetarisk Broccolisoppa. Självklart erbjuder vi även dagens lunch varje dag Här ingår förutom en god varmrätt ingår sallad och Fair-Trade kaffe på maten för 99 kr. Vill du ha något annat än dagens finns det ett stort urval från den övriga menyn för 120 kr. Varm mat serveras hos oss fram till och med klockan 17:30 varje dag.

I Caféet bakar vi på våra egna recept och på kakbordet kan man välja bland ex. morotskaka med topping, nöttopp med mörk choklad, nybakade kardemummabullar, handrullade chokladbollar med espresso och klassiska småkakor med mera. Vi har espressomaskin och naturligtvis lokalproducerat Fairtrade kaffe från Löfbergs. Vi har även ett stort urval ekologiska teer.

Vid vackert väder sitt gärna på vår uteservering eller på vår övervåning där vi har ca 45 sittplatser. Vi har även olika utställningar på vår övervåning med jämna mellanrum.

Just nu pågår fotoutställning med bilder från den värmländska landsbygden av fotografen Tommie Svanström Ohlson.

Alla foton finns till försäljning, fråga gärna personalen så hjälper vi till.


Hjärtligt välkomna!

Grön Ko Café & Saluhall
Värmlandsbro, Brovägen 23
66193 Säffle
Telefon: 0533-40910
Epost: vbro@gronko.se

Öppet
Måndag - Söndag 11.00 - 18.00

Café och saluhall i Värmland